1: |
Champignons goed wassen en zo nodig de
uiteinden van de steeltjes afsnijden. |
2: |
In een kookpan 25 gram boter, water en het
citroensap aan de kook laten komen. |
3: |
De champignons toevoegen en de
pan sluiten met een deksel. |
Blancheren is het "beetgaar" koken van aardappelen. De aardappel behoudt zijn "bite"
[Sluiten]
|
|
4: |
Het geheel 2 minuten door laten koken, en
daarna afgieten door de zeef of vergiet. Laat de champignons afkoelen. |
5: |
De afgekoelde champignons
ciseleren. |
Ciseleren is een snijwijze waar met hoge snelheid een produkt als het ware wordt gehakt. Het mes gaat recht naar beneden, in plaats van het gehele snijvlak te gebruiken.
[Sluiten]
|
|
6: |
De ham en ui
brunoise snijden. |
Brunoise snijden = blokjes van 1/2 x 1/2x 1/2 cm.
[Sluiten]
|
|
7: |
In de koekenpan de rest van de boter verhitten,
en de gesneden ui hierin
aanfruiten. |
Zeer licht aanbakken in olie of boter zonder dat er verkleuring ontstaat met het doel dat het gefruite product beter zijn smaak stoffen af geeft.
[Sluiten]
|
|
8: |
Ham, champignons en de peterselie toevoegen, en
het geheel bakken tot het lichtbruin is. |
9: |
Op smaak brengen met peper & zout. |
10: |
Toast op de borden leggen, en de champignons
erbij garneren. |